Отличиха със „Златен пояс“ най-добрите в бойните спортове у нас през 2020 г.

0
234
Златен пояс
Снимка: Златен пояс, НАБС, Facebook

Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) отличи снощи най-добрите състезатели, спортисти и треньори за 2020 година с най-голям принос за развитието на бойните спортове у нас. Церемонията се проведе под формата на тв формат в студиото на Bulgaria ON AIR, а за престижните награди „Златен пояс“ 2020 се състезаваха повече от 40 000 спортисти, членуващи в 12-те федерации на Асоциацията.

И тази година спортният министър Красен Кралев беше специален гост на Годишните награди. Той връчи и статуетките на петимата големи победители. Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пък отправи писмено приветствие към спортистите и зрителите. Тя написа:

„Прекрасно е, че в тези не леки времена успявате да отличите и наградите най-заслужилите и достойни сред вас. В условията на пандемия спортът укрепва имунната система и помага за преодоляването на стреса. Наред с това, точно спортът и физическата активност ще са първите и най-ефективни средства за възстановяване нормалния начин на живот и за преодоляване последиците от продължителната социална изолация.“

Иван Кръстанов
Снимка: Иван Кръстанов, НАБС, Facebook

Многократният медалист от международни турнири Иван Кръстанов от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай спечели наградата „Златен пояс“ в категорията „Най-добър спортист – мъже“ за 2020 г. Той има три златни медала от един от петте най-големи турнира в Европа Athens Challenge в три различни категории. Спечелил е и пет златни медала от Европейската Купа „Карволац“, Хърватска, в пет различни стила, като в актива си има още цели седем златни медала от държавни първенства в три стила татами и 1 на ринг, предава „Gol.bg“.

Мария Оряшкова
Снимка: Мария Оряшкова, НАБС, Facebook

Мария Оряшкова от Българска федерация по самбо спечели „Златен пояс“ в категория „Най-добър спортист на годината – жени“. Припомняме, че преди месец тя завоюва рекордната в кариерата си 6-та световна титла по самбо, след като триумфира в категория до 80 км на шампионата на планетата в Сърбия. Оряшкова е и деветкратна европейска шампионка в същия спорт.

Тихомир Тодоров
Снимка: Тихомир Тодоров, НАБС, Facebook

Тихомир Тодоров от Българска федерация по ушу пък взе „Златен пояс“ в категория „Треньор на годината“. Под негово ръководство тренира европейският шампион по Тай Чи за 2020 г. Никола Димитров.

Шихан Асен Асенов
Снимка: Шихан Асен Асенов, НАБС, Facebook

Шихан Асен Асенов беше отличен със „Златен пояс“ в категория „Вярност на традициите“. От близо 42 години той тренира карате киокушин. Също така е и първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България. Асенов е с шести дан и е член на УС на Българската карате киокушин федерация (БККФ). Преди това е тренирал кикбокс, свободна борба и джудо. По време на треньорската си дейност изгражда много европейски и световни шампиони – Стилиян Петров, Петър Мартинов, Данаила Чернева, Даниела Динева, Анелия Асенова и др.

Деян Братков
Снимка: Деян Братков, НАБС, Facebook

Деян Братков от Българска карате киокушин федерация получи „Златен пояс“ в категорията „Ярка победа“. В спортната си кариера той има множество постижения – през 2013 г. завоюва бронз от Световното първенство по карате киокушин, а през 2015 г. заема трето място в Световното първенство на KWU в Хабаровск, като по-късно е изместен на второ място в класирането. Именно тази негова среща, заедно с битката му за купа „Гомел“ в Беларус, където с 2 нокаута от общо 3 двубоя печели първото място и купата, са двете му най-ярки победи.

Специални награди
Снимка: Специални награди, НАБС, Facebook

Успоредно с големите награди „Златен пояс“, всяка една от асоциациите в НАБС излъчи и свои индивидуални награди. Медията „Boec.bg“ пък връчи свое специално отличие на професионалния състезател по ММА Никола Дипчиков.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments