Отлага се „Зеленият сертификат“ за Народното събрание

0
18
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Pixabay

Парламентът отложи разглеждането на казуса със „Зеления сертификат“ за народните представители.

Предложението е на „Демократична България“ и предизвика реакции от част от депутатите. От „Възраждане“ предупредиха, че на 12 януари ще има национален протест срещу COVID мерките и призоваха управляващите да се вслушат в гласа на народа.

„Дискриминационно средство „Зелен сертификат“ и дискриминация и разделение, които продължават и сега в момента. Ние от „Възраждане“ заявихме ясно и категорично своето несъгласие с подобен тип политика, която копира най-добрата част от най-лошата европейска практика. Обикновено България копира само лошата европейска практика, за съжаление. Всички виждаме докъде води тази дискриминационна политика на тези европейски партньори – до сблъсъци, до много сериозно разделение, до конфликти, до антагонизъм вътре в обществото. В момента една голяма част от държавите от Западна Европа са буквално подпалени от граждански протести. В момента една голяма част от държавите от Западна Европа има сериозно гражданско неподчинение.“, коментира Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

Казусът с режима за влизане в сградата на Народното събрание беше отложен. Той щял да мине първо през Здравната и други парламентарни комисии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments