Откриха нива с канабис до Елин Пелин, задържаха 25-годишен мъж

0
950
Наркотици
Наркотици. Снимка: ОДМВР-София

Столичанин е бил задържан за отглеждане на упойващи вещества до Елин Пелин, съобщиха от полицията. Установени са били 79 растения при ​Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на Елин Пелин.

В хода на предприетите, от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-София и 05 РУ-СДВР действия, в района на село Желява е била открита нива със засадени с коноп. Растенията са достигнали различна височина.

Действията по разследването продължили на територията на София, където е бил локализиран и задържан 25-годишен мъж. Според данните до момента, той е полагал грижи за растенията. При претърсване в дома му в столицата криминалистите иззели около 50 грама суха тревна маса, бучка бяло прахообразно вещество и 22 000 лева. Последвали процесуални действия и в имот, собственост на неговата баба в селото.

Там са били открити стъклен буркан с вместимост около 1,5 литра, съдържащ суха тревна маса и семена за посев, дали характерната реакция на канабис, торове, електрона везна и 2 радиостанции. От превозно средство, собственост на задържания, паркирано пред имота в селото, са били иззети бидони за вода и други вещи, ползвани за отглеждането на растенията.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354в от НК. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments