Откриха лаборатория и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис в Бургас и Поморие

0
60
Канабис
Канабис. Снимка: ОДМВР-Бургас

Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, бяха намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР–Бургас. За срок до 24 часа са задържани трима мъже /двама от Бургас и един от Поморие/.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е била открита в частен апартамент, разположен на улица „Дебелт“ в областния град, обитаван от 42-годишен криминално проявен местен жител. При проверката в жилището служителите от Първо Районно управление установили и задържали и втори бургазлия – отново криминално проявен, на 58 години. В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са били намерени: предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества /сред които и червен фосфор/, необходими за приготвянето на синтетични наркотици /метамфетамин/.

Снимки: ОДМВР-Бургас

Откритии иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин /общото тегло на намерения наркотик е около 20 грама/.

Служители от Районно управление–Поморие извършили претърсване в дома на 33-годишен помориец, разположен на ул. „Ахелой“, като намерили и иззели: 42 пликчета със суха зелена тревна маса /марихуана/ с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с бели бучки с неправилна форма /амфетамин/ с общо тегло около 20 грама и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/ с общо тегло около 25 грама.

Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Работата и по двата случая продължава.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments