Отговор от Община Бургас относно съмненията за манипулация на системата за записване на деца в първи клас

0
2578
Йорданка Ананиева. Снимка: Искра.бг
Йорданка Ананиева. Снимка: Искра.бг

Във връзка с подадения сигнал от родител за изключително бързо записване на деца в първи клас чрез електронната система на Община Бургас, от Искра.бг потърсихме за коментар Йорданка Ананиева и Веселина Таралова.

Г-жа Ананиева е заместник-кмет по „Култура и образование“ на Община Бургас, а г-жа Таралова е директор на дирекция „Образование и демографски въпроси“. Двете дами заемат най-високите постове, отговарящи за образованието на територията на общината.

Родители се възмутиха от това, че има попълнени заявления за 1, 3 и 4 секунди. Най-голям интерес предизвика времето от 1 секунда. За този период трябва да се попълнят над 20 полета с данни и заявлението да се изпрати. Има различни предположения, но не се изключва и манипулиране на електронната система в полза на определени бъдещи първолаци.

Какво казаха относно казуса г-жа Ананиева и г-жа Таралова, вижте във видеото:

Високопоставените служители дори не проявиха интерес по какъв повод ги търсим. Дали има нещо нередно, дали бяха заети и нямаха време за изказване, дали причината за техния отказ е друга – можем само да предполагаме.

От редакцията на Искра.бг изпратихме запитване до г-н Стефан Минчев /ПР-а на Община Бургас/ и ще публикуваме отговора без редакторска намеса.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments