От Външно министерство: Посланията от съдебната власт да не се бъркат с тези на правителството

0
206
Георг Георгиев
Снимка: Скрийншот от Bulgaria ON AIR

Решението дали ще има допълнително разследване срещу Андон Миталов ще бъде взето от компетентните органи. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той заяви, че МВнР не е крайната инстанция, имаща роля по този казус.

Георгиев не смята, че САЩ не основава твърденията си на факти. От думите му става ясно, че сътрудничество между България и САЩ за борбата с корупцията не бива да изненадва никого. Заместник-министърът добави, че няма как партньорите ни да не са загрижени.

Той не споделя мнението, че може да се стигне до късане на дипломатическите отношения с Русия, по повод твърдението на Иван Гешев, че Сърбия и Москва пазят Цветан Василев. Георгиев посъветва посланията от съдебната власт да не се бъркат с тези на правителството и обясни, че България държи на суверенитета си и спазването на законите.

Георг Георгиев не подмина и темата с речта на Румен Радев, в която той сне доверието си от правителството. Зам.-министърът заяви, че външната политика е една от най-пресечните точки на Кабинета с президентството и изтъкна, че в думите на Радев има раздвоение.

Той е категоричен, че държавният глава не може да се похвали с международна популярност и допълни, че не очаква партньорите ни да бъдат разколебани от изказването му.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments