Радев официално сне доверието си от правителството, обществото било в криза

0
64
Президентът. Снимка: Фейсбук, Румен Радев
Президентът. Снимка: Фейсбук, Румен Радев

Президентът Румен Радев официално сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. В специално обръщение към българския народ той обвини кабинета, че не работи в интерес на обществото, което било в остра криза.

Ето какво още каза Радев:

„От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава. За съжаление това не се сбъдва.“

Според президента днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсва воля за реформи и за справяне с корупцията и разхищенията. Методично се погазвал закона и морала.

Радев твърди, че случващото се в момента няма аналог в целия български преход, предаде „Darik News“.

Като пример за лошото управление той посочи водната криза в Перник, за която правителството отказвало да поеме отговорност.

Държавният глава цитира и материалите в чужди медии, от които стана ясно, че у нас се внася и изгаря нерегламентирано боклук от чужбина. Ето какво каза по този въпрос президентът:

„България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмени.“

Радев твърди, че кабинетът прокарвал и на тъмно промени във валутния борд. Правителството според президента освен това търгувало с българския национален суверенитет, за да оцелее.

Той твърди, че институциите погазвали задължението си да бъдат независими и се превръщали в инструмент на властта. Имало организирано настъпление срещу гражданските свободи у нас.

Радев използва и силни думи като „разпад на държавността“, което ни лишавало от бъдеще като нация.

Той обяви, че на всичко това трябва да се сложи край. Сега деленето не било на леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи. И допълни:

„Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България.“

Той подчерта, че бъдещето на България е като една свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от