От президентството признаха, че са изпратили SMS на Иван Гешев

0
345
Президентство
Президентство. Снимка: Президентство

От президентството си признаха индиректно, че са изпратили SMS на главния прокурор Иван Гешев и са поискали среща с него. Автор на съобщението е бил главният секретар на институцията.

Среща с Гешев наистина е била потърсена, но по друга тема. От „Дондуков 2“ искали да разговарят с него за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на държавния глава.

От президентството твърдят, че към онзи момент те не са знаели, че прокуратурата ще поиска от Конституционния съд да бъде тълкуван члена от основния закон, който касае имунитета на президента, предаде „Darik News“. Това според тях са го разбрали впоследствие от медиите.

От екипа на Радев отново отхвърлиха обвиненията, че е бил направен опит да се смачка проверка на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/. Ето какво посочиха от „Дондуков 2“:

„Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината.“

Малко по-рано главният прокурор Иван Гешев обяви, че не може да бъде привикван от президентството с SMS-и. Той каза, че не може главният прокурор да бъде привикван със SMS-и от едно лице, който най-вероятно е същият Митко, на когото се предполага, че президентът Румен Радев, казва да смачка проверката на КПКОНПИ по отношение на неговата съпруга. Обвинител номер 1 в държавата отказа да разкрие какво гласи съобщението.

Той припомни, че от вчера прокуратурата е преустановила комуникацията с президентството освен в писмен официален вид, докато не излезе тълкувателното решение на Конституционния съд по член 103-и от основния закон.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments