От понеделник отпадат строгите мерки за влизащите в Гърция българи

0
199
Санторини
Снимка: Pixabay

От понеделник се очаква да отпаднат строгите ограничения за влизащите в Гърция българи. В момента задължително условие е желаещите да посетят страната да предоставят отрицателен резултат от направен PCR тест или QR код. Последният дава информация на проверяващите от коя област е тръгнал пътуващият. Това от своя страна означава, че човекът няма право да посещава други региони в южната ни съседка.

До момента беше в сила и 7-дневната карантина за нашенците, съобщават от „AHA“, цитирани от „Монитор“. Изолацията обаче на важеше за влизащите от Израел, които могат да се придвижват единствено със свидетелство за направена ваксина срещу COVID-19 или негативен тест за коронавирус.

Освен България, още 32 държави ще бъдат освободени от крайните мерки, които безспорно вече са дали своето отражение на местния туризъм. Негативните последици от пандемията са усетили и работещите в бранша у нас, допълват от „bTV“. 

Сашо Караджов, който по това време на годината е зает с туристи и обикаля из чужбина, разказа, че от последното му пътуване преди 6 месеца, той и колегите му само стоят и гледат тъжно паркираните автобуси. Те „буквално са на трупчета“, констатира Караджов.

Зелена светлина очакват да получат и хотелиерите, чийто бизнес едва дочаква връщането към нормалното ежедневие. Семейният хотел на Панайота Богданова в Неа Перамос например се готви да посрещне летовници, но не по-рано от средата на май.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments