От „Български пощи“ твърдят, че имало няколкостепенна защита на парите във Видин

0
202
Централна поща във Видин
Централна поща във Видин. Снимка: Скрийншот от Google Maps

От „Български пощи“ твърдят, че имало няколкостепенна защита на парите във Видин. Били спазени всички предвидени в Наредба номер 6 правила за пощенска сигурност. Директорът на дирекция „Сигурност“ в „Български пощи“ Денчо Балев обяви пред „bTV“, че в случая според него системата е сработила категорично добре. И именно поради това маскираните мъже не са успели да вземат 1 млн. лв., предвидени за пенсии във Видин. За Балев при тези мерки на защита наличието на повече от един охранител не е необходимо. Той каза и, че за него разкриването на сумата, която е имало в пощата, е напълно недопустимо.

На съвсем различно мнение бяха вчера от прокуратурата. От държавното обвинение обвиниха „Български пощи“ в „ужасяваща безотговорност“ при опазването на средствата.

Тази сутрин от рано хората се наредиха да чакат за получаване на своите пенсии. Имаше такива, които бяха дошли още от 05:00 часа сутринта.

В същото време информация за маскираните, опитали се да извършат грабеж, все още няма. За тяхното разпознаване се разчита основно на камерите от клона на пощата, защото останалите в съседство са с лоша видимост.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments