От 30 април до 9 май: „Зелени“ коридори за РНК ваксини в цялата страна

0
100
Ваксина за COVID-19
Снимка: Pixabay

От 30 април до 9 май се разкриват „зелени коридори“ с РНК ваксини срещи COVID-19. Имунизациите ще се извършват със субстанциите на „Pfizer/BioNTech“.

Работното време на ваксинационния център във ВМА през работни дни ще бъде от 08:00 до 16:00 часа, а през в празничните Великденски и Гергьовден от 09:00 до 13:00 часа. Всички лица, желаещи да се имунизират по „зеления коридор”, ще имат достъп до ваксинационния център на болницата през входа, намиращ се преди Спешното отделение.

Три кабинета ще работят в Пазарджишка област – в МБАЛ-Пазарджик, „Унихоспитал“ в Панагюрище и МБАЛ „Здраве“ във Велинград.

В 3 общини в Пазарджишка област се възстановява свободната имунизация. Зелените коридори ще останат отворени до 9-ти май.

В Плевен ваксинационната практика ще се извършва без предварително записване. „Зелен коридор“ се разкрива в болница „Свети Панталеймон“ на 30 април и на 3 май във времето от 09:00 до 16:00 часа

В УМБАЛ Бургас – МЦ „Св. Николай Чудотворец“ също има „зелен коридор“. Приоритетно ще се обслужват записалите се през Единния електронен портал, тъй като количествата ваксини за тях са заделени.

Във Варна също по празниците ще работят въпросните „зелени коридори“.

Продължават и имунизациите съгласно Националния ваксинационен план с „AstraZeneca“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments