От 1 април носенето на маски ще бъде пожелателно

0
169
Маски
Маски. Снимка: Pixabay

От 1 април носенето на предпазните маски ще е пожелателно, съобщи председателят на Комисията по здравеопазването в парламента доц. Антон Тонев.

Причините – измененията в Закона за здравето, даващи право на ресорния министър да налага ограничения след края на извънредната епидемична обстановка, ако бъдат приети. Те ще влязат в сила най-вероятно първата седмица на идния месец.

Припомняме, че днес има извънредно заседание на Здравната комисия, като специалисти се събраха да направят промени в Здравния закон за отмяна на извънредната епидемична обстановка. Измененията ще бъдат гласувани утре в пленарната зала.

Новината за края на епидемичната обстановка от 1 април дойде на 26 март. Голяма част от здравните експерти обаче смятат, че ограниченията като социална дистанция и носене на маски трябва да останат.

Изискванията към пристигащите у нас да предоставят документ за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест ще продължат да важат. Няма обаче да се даде възможност за пълно спиране на пристигането от някои държави. Няма да се спира и работата на обществени обекти като кина, театри и молове.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments