Оставиха за постоянно в ареста Борислав, обвинен за убийството на жена си

1
152
Борислав Николов
Снимка: Фейсбук, Борислав Николов

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста 41-годишния Борислав Николов, обвинен в убийството на 40-годишната си съпруга. Съдията прецени, че е налице обосновано предположение, че мъжът е извършител на тежкото умишлено престъпление.

До момента Николов е неосъждан. Заради жалбите на съпругата му за оказано домашно насилие е бил многократно предупреждаван от полицията, разкриха от прокуратурата по време на заседанието.

Тялото на Кремена Николова беше намерено на 25 февруари в апартамент на варненската ул.“Никола Кънев“ 32, където с Борислав живеели под наем. Причината за смъртта на жената е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата, пише от „Дарик“.

В неделя между съпрузите се разразил поредният скандал. След дни те са имали бракоразводно дело. Според служебния защитник на Николов, от страна на обвиняемия е имало три шамара. Това Николов заявил и по време на разпитите, разкри адвокат Енчо Енчев.

По време на съдебното заседание адвокатът посочи още, че двамата съпрузи се скарали за вземане на дрехи на Борислав от общото им жилище. Свидетели на скандала били хазяинът и хазяйката на двойката.

След разправията Борислав се обадил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището. Според защитата авторството на деянието не е доказано, тъй като след като Борислав напуснал апартамента, съпругата му се е качила при хазяите и е била в съзнание.

„Нямам какво да кажа“, бяха единствените думи на Борислав Николов пред съдията.

Ако бъде доказана вината на 41-годишния мъж, той може да получи наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Според адвокат Енчо Енчев, влезлите в сила два дни след убийството промени в Наказателния кодекс, наказващи убийството при условията на домашно насилие, се ползват от прокуратурата, за да си прави реклама. Защитникът направи този коментар по време на съдебното заседание.

В отговор след заседанието говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров заяви, че „това не е реклама, това са факти“.

„Действително е необходимо обществото да знае, че домашното насилие е неприемливо, недостойно и дори вече престъпно от гледна точка на нашия законодател“, коментира прокурор Лазаров.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ElenaHalkalieva
ElenaHalkalieva
4 години по-рано

Как само ще бъде предупреждаван.. това е недопустимо. Дано разкритите факти, бъдат достоверни и да получи заслуженото, ако е съпричастен към това убийство.