Мъж уби жена си по особено жесток начин във Варна

0
80
Полиция
Архивна снимка

40-годишна жена е била убита от съпруга си. Престъплението е станало в квартира в центъра на Варна. Тялото на жената е било открито на 25 февруари. Часове по-късно е бил задържан извършителят – 41-годишен варненец с малко име Борислав, съобщиха от варненската полиция.

Жената е била убита по особено мъчителен начин и с особена жестокост, посочиха от Окръжна прокуратура. Към момента е установено, че Борислав пребил съпругата си на 24 февруари в жилището, наето от семейството. Те били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За пореден път между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник.

Борислав оставил съпругата си в безпомощно състояние, позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това двамата напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните обаждания на майка си, бил подаден сигнал в полицията във Варна. На място били изпратени екипи на МВР и на пожарната, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Разследването показва, че жената е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу съпруга си през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари е било насрочено бракоразводното дело на семейството, отбелязва вестник „24 часа“.

До изтичането на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Борислав Н.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments