Остановката у нас се нормализира, но все още има затворени участъци

0
56
Оперативен щаб
Оперативен щаб. Снимка: МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов свика Оперативния щаб във връзка с бедствията в Североизточна България. По време на заседанието директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов докладва, че обстановката у нас се нормализира, но все още има затворени участъци от Републиканската пътна мрежа.

По време на щаба стана ясно, че на територията на община Аксаково, в хотел има 25 души, които са блокирани там заради снежните преспи. Министър Стоянов разпореди да се направи всичко възможно, за да бъдат извозени на безопасно място.

Министърът на вътрешните работи свика за доклад директорите на СДВР и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, за да го запознаят с предприетите след протестите действия. Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов информира, че вече са идентифицирани служители, за които се предполага, че са превишили правомощията си в четвъртък.

Продължава анализът, какви са последствията в материално отношение за МВР. Организира се и помощ за пострадалите колеги. По времена щаба беше обсъдено и състоянието на пострадалите при безредиците, както и какво е здравословното им състояние.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments