Още един народен представител напусна парламентарната група на БСП

0
141
Чавдар Велинов
Снимка: БСП

Още един народен представител е напуснал парламентарната група на БСП. Чавдар Велинов от Плевен ще се присъедини към неформалната група от 6-ма депутати, които напуснаха след конгреса на партията, пише „Дневник“.

Мотивите на Велинов да напусне са същите като на колегите му – различия с политиките и стила на ръководене от страна на соцлидера Корнелия Нинова.

Припомняме, че в края на миналия месец шестима народни представители напуснаха групата. Сред тях бяха и конкурентите на Нинова за поста Валери Жаблянов и Красимир Янков. Другите са Георги Андреев, Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Николай Иванов. Те се представят като неформалната група на „Прогресивните социалисти“. Към нея сега се присъединява и Велинов.

При напускането им през септември, Нинова коментира, че е разговаряла с народните представители и е нямало други, които искат да напуснат групата. Днес от партията са били изненадани от поведението на Велинов.

В парламентарната група на БСП остават 71 народни представители, като те и останалите структури на партията у нас призовават напусналите да напуснат и Народното събрание.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments