Още 8 нови случая на коронавирус у нас (ОБНОВЕНА)

0
409
Лаборатория
Илюстративна снимка, Pixabay

Още 8 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас. Това съобщи преди броени минути ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, предаде „NOVA“.

С това общият брой на заразените до момента става 51. От тях има два смъртни случая – на 66-годишната жена и 74-годишния мъж в „Пирогов“.

Тази сутрин беше съобщено за още два нови случая. Единият беше в Плевен, а другият – в София. Така до момента днес има регистрирани 10 нови заразени.

В столицата болният е бил хоспитализиран в „Пирогов“. Той е с двустранна пневмония и инсулт като придружаващо заболяване. Все още обаче няма нужда от интубация.

Сред новите 8 случая на заразени е и 47-годишният мъж от Варна. Проф. Мутафчийски посочи, че той е типичен пример за поведение, каквото не трябва да се допуска в тази ситуация.

Мъжът е пътувал със самолет от Варна до Бергамо в разгара на епидемията. След това е отишъл до Барселона, след което е кацнал в София. Оттам се е върнал с автомобил в морската столица. Положителното в случая е, че незабавно е отишъл в болницата.

Мутафчийски призова да се спазват мерките на правителството, за да не се разпространява заразата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments