Организира се протест пред ОДМВР-Бургас в подкрепа на пчеларската ферма „Странджа“

0
392
ОДМВР-Бургас
ОДМВР-Бургас. Снимка: Искра.бг, Архив

Граждани организират мирен протест пред сградата на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Бургас. Той ще започне от 16:00 часа днес и е в подкрепа на пчеларската ферма „Странджа“ в село Индже войвода, която беше принудена да затвори заради проверки на няколко институции след сигнал, че злоупотребява с евросредства. Преди броени дни собствениците на производството Ралица и Димитър Станчеви съобщиха във Facebook:

„Искаме да обявим, че с цялата наша надежда, която вложихме в развиването на нашата мечта пчеларска ферма „Странджа“, като място, което да бъде дом на високо качествени, достъпни фермерски продукти. Място, което обединява, което дава препитание в един западащ регион, място сътворено с любов, с денонощен дългогодишен труд, с много средства, днес затваря врати. Затваряме, защото да развиваш идея и кауза в България е престъпление. Защото, оцелявайки, борейки се ежедневно с всички трудности на новото време, имайки смелостта да работиш въпреки всичко, си заплаха, за болни амбиции на някой, който се крие зад държавния апарат, използвайки ресурса му, институциите, служителите, и всичко останало, които са в ролята на дългата ръка на „закона“. Ние оставаме с надежда, за по-добри времена, за по-добри хора, за по-добра България… за по-добър живот! Не всичко, трябва да бъде на всяка цена!“

Сега семейство Станчеви обмислят да продадат бизнеса си, за да могат да погасят кредитите си и след това да напуснат страната.

„Мира не ми дава мисълта, че България, че Странджа, че Бургас и регионът ще загубят поредното младо, родолюбиво и трудолюбиво семейство заради действията на мафията, облечена в костюм или поставена под пагон или чин.“, коментират организаторите на недоволството.

Протестиращите изтъкват, че продуктите на семейството са известни не само у нас, а и по света.

„Това са родители на 4 деца, честни и отредени хора, прославили България на европейско и световно ниво, а днес са гонени и мачкани като престъпници, застрашаващи националната сигурност. И понеже те са повод за национална гордост, ще отида пред сградата на ОДМВР-Бургас. Вярвам че няма да съм сам понеже от дни следя подкрепата на хиляди за Митко и Ралица.“, добавят те.

Организаторите отбелязват, че недоволството им не е партийно обвързано и не искат на него да присъстват политически лица.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments