Оправдаха Борислав, който уби наемодателя си с чиния

0
241
Съдебна палата-Бургас
Съдебна палата-Бургас. Снимка: Окръжна прокуратура-Бургас

Потвърдена е оправдателната присъда на мъж за причинява на смърт по непредпазливост на наемодателя си, съобщиха от пресцентъра на съда.

Апелативният съд в Бургас е потвърдил присъдата на окръжните магистрати, с която Борислав Йорданов е признат за невинен по обвинението в причиняване на смърт по непредпазливост на наемодателя си Пламен Панайотов, в резултат на умишлено нанесена лека телесна повреда – удар с чиния в областта на главата.

Престъплението е било извършено на 11 юли 2016 г. в апартамента на Панайотов, който е разположен на бургаската улица „Сан Стефано“. Съдът е оправдал наемателя по повдигнатото му обвинение за извършено деяние против личността.

Присъдата е била протестирана от прокурор пред Бургаския апелативен съд. След като се е запознала с доводите изложени в протеста, въззивната инстанция е изслушала е устно изразените становища на страните в съдебно заседание, анализирала е приложените по делото доказателства в тяхната съвкупност и поотделно, и е проверила атакуваната присъда, както по отношение оплакванията на прокурора, така и служебно изцяло, е намерила протеста за неоснователен.

Решението може да се обжалва и протестира пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

Припомняме, че инцидентът е станал през 2016 г., след почерпка между двамата, прераснала в скандал, при който Борислав Йорданов от Чирпан убил по непредпазливост Пламен Панайотов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments