Олимпийската шампионка Ивет Горанова проведе лагер за каратисти с участието на Весела Лечева в Разлог

Весела Лечева и Ивет Горанова проведоха мотивационна лекция в Разлог

0
49
Лагер на каратисти
Лагер на каратисти. Снимка: Весела Лечева

Повече от 80 деца, треньори и родители присъстваха на срещата с двете големи български шампионки Весела Лечева и Ивет Горанова в Разлог. Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова организира лагер за каратисти от цялата страна, а Лечева, член на Комисия на МОК, председател на федерацията по стрелба и бивш министър на младежта и спорта, участва като специален гост.

„Весела Лечева помага на стрелбата, но и на много други спортове. Но най-важното е, че тя има впечатляваща кариера като състезател, което я прави незаменим лектор в нашия лагер“, каза Ивет Горанова.

По време на мотивационната лекция Лечева сподели със събралите се млади спортисти важността на постоянството както в живота, така и в спорта.

„За вас е важно, че се учите от най-добрата – олимпийската шампионка Ивет Горанова. Тя ще ви покаже не само важни неща, специфични за вашия спорт, но ще ви даде пример и как да полагате усилия всеки ден да сте по-добри. Спортът ще ви научи и как да приемате загубите, качество, което отсъства у много хора днес. Но ще ви научи и как да продължавате напред след пораженията“, заяви Лечева.

Лекцията продължи повече от час, изпълнена с множество въпроси от страна на младите спортисти. След това, Лечева раздаде автографи на всички желаещи.

Инициативата е част от срещите на Весела Лечева с млади таланти в страната. Тя си партнира с Ивет Горанова, която освен олимпийска шампионка, е едно от най-позитивните лица на българския спорт. Броени дни преди Олимпийските игри в Париж, двете медалистки споделиха интересни спомени за най-големия спортен форум.

„Ивет не само продължава да е спортист на световно ниво, но вече развива и кариерата си в друга посока – предава опита си на младите, което е впечатляващо. Надявам се и другите наши шампиони да поемат по този път, защото на срещата ни с малките каратисти видях много щастливи и запалени по спорта деца. Дори едно от тях да продължи в спорта професионално, това ще е успех. За останалите е важно, че прекарват лятото без таблет и телефон, спортуват и се срещат с хора, които ги мотивират да станат по-добри“, коментира Весела Лечева.

Срещата завърши с обещание за нови такива инициативи, които да вдъхновят и подкрепят младите спортни таланти на България.

Слави Трифонов за падналия рекорд на Стефка Костадинова: Цял свят не можеше да ни победи!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments