Слави Трифонов за падналия рекорд на Стефка Костадинова: Цял свят не можеше да ни победи!

Украинката Ярослава Магучих преодоля 210 см от първия си опит на тази височина

0
97
Слави Трифонов
Слави Трифонов. Снимка: Скрийншот от "БНТ"

Украинката Ярослава Магучих подобри световния рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина при жените. 22-годишната Магучих преодоля 210 см от първия си опит на тази височина на турнира от Диамантената лига по лека атлетика във френската столица Париж.

„Разбрах от новините, че някаква млада украинка е скочила на висок скок 210 см и е подобрила рекорда на Стефка Костадинова с 1 см 209 см. беше световният рекорд на Стефка Костадинова, който никой не можеше да подобри в продължение на 37 години. И ми стана толкова криво, ама толкова криво. Имаше нещо, в което цял свят не можеше да ни победи в продължение на 37 години“, написа той в профила си във Фейсбук.

„И всеки човек по света можеше да произнесе името България единствено с възхищение и уважение. Заради Стефка Костадинова. Имам честта да я познавам и в един от декорите на “Шоуто на Слави” си бях отбелязал с молив височината от 209 см“, казва шоуменът и лидер на „Има такъв народ“.

„С молив. Ей така, за да ми е хубаво. Разбира се, украинката се е трудила, тя е талантлива и ги скочи тези 210 см, но това не променя факта, че на мен ми е криво. Не знам за вас и не знам на кой въобще му пука, но на мен ми пука. И използвам възможността лично, като българин, най-искрено, с уважение да благодаря на Стефка Костадинова за това, че 37 години ни държеше, нас българите, на върха на света“, заявява Слави Трифонов.

„Върха от 209 см. И ако за някого заслужава да се каже, че е направил ужасно много, страшно много за името България по света, то това е Стефка Костадинова. Мисля, че всички сме ѝ задължени. Или поне аз съм“, отбелязва още той.

Ивайло Мирчев: Всеки следващ предсрочен вот ни приближава към президентска република

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments