Окончателно: Венци Чикагото загуби делото за нападението с лекар в Русенско

0
163
Венци Ангелов-Чикагото
Венци Ангелов-Чикагото. Снимка: Фейсбук

Присъдата на Районен съд–Русе, с която общопрактикуващият лекар в село Ново село Ивайло Иванов е признат за невинен за причиняване на лека телесна повреда на Венцислав Ангелов, по прякор Венци Чикагото. Това беше потвърдена от въззивната инстанция и влезе в законна сила, съобщиха от правното ведомство.

54-годишният В.А. е подал частна тъжба в Районен съд–Русе, в която твърдял, че на 17 януари 2022 година му били нанесени удари от доктора в кабинета му в русенското село. Поискал е И. И. да бъде осъден за нанесените кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. Оценил е тези неимуществени вреди на 15 000 лева.

С присъда от 15.12.2022 г. Районен съд–Русе е признал лекаря за невинен по така повдигнатото с тъжбата обвинение и е отхвърлил предявения от частния тъжител граждански иск. До същите правни изводи е достигнала и втората инстанция. Според тричленния съдебен състав, съдът правилно е преценил, че инициатор на конфликта е В.А. и подсъдимият е действал при неизбежна отбрана.

С действията си тъжителят е предизвикал лекаря – държейки се агресивно, снимайки го против волята му, отказвайки да напусне кабинета и нападайки го. Действително подсъдимият е ударил В.А., но това той е сторил, за да се защити, като при последвалото падане и разменени удари, и на двамата са били причинени леки телесни повреди.

Предвид цялостното агресивно поведение на тъжителя, съпроводено с обиди и закани с убийство, И. И. е имал пълното основание да предполага, че нападението ще продължи, което негово очакване се е и оправдало. Лекарят е бил неочаквано съборен на земята от В. А. и е действал в рамките на необходимите предели, като е избрал напълно адекватна с конкретната обстановка форма на защита на своята телесна неприкосновеност и дори е получил повече и относително по-тежки увреждания от тъжителя.

С оглед изцяло потвърдената и вече влязла в сила присъда на Районен съд–Русе, В. А. следва да заплати на подсъдимия разноските по делата в общ размер 3400 лева.

Припомняме ви, че полицията задържа Венци Чикагото, след нападението с медик в Русенско. На живо във Facebook беше излъчено видео, на което се вижда как мъжът, заедно с жена нахлуват в кабинета на лекар в Ново село и след скандал за поставена ваксина на трето лице със сърдечно заболяване се стига до саморазправа. Ангелов смяташе, че поведението му не е било провокация, но и не отричаше, че е влязъл в кабинета с шест телефона, с които да снима.

Венцислав Ангелов носи прякора си Чикагото от началото на демокрацията. В Русе той е бил собственик на стриптийз бар, носещ името „Чикаго“. Няколко години след това получава обвинения за международен наркотрафик, излежава и една присъда у нас. През 2013 година решава да влезе в политиката, като се кандидатира за президент, за народен представител и на местните избори в Русе.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments