Около 20 хил. нигерийски момичета са държани от трафиканти в Мали

0
88
Нигерийско момиче с приятели. Снимка: wikimedia commons
Нигерийско момиче с приятели. Снимка: wikimedia commons

Около двадесет хиляди жени и момичета вероятно са станали жертва на трафиканти на хора и са прехвърлени от Нигерия в Мали, където са държани затворени, преди да бъдат принудени да проституират, обяви ръководителката на нигерийската агенция за борба с трафика на хора, предаде „Ройтерс“.

Джуди Оках-Донли каза, че съвместен екип на Националната агенция за забрана на търговията с хора и на Международната организация по миграция е установил мащабите на трафика по време на мисия в южната част на Мали миналия месец.

По думите ѝ екипът е събрал достоверна информация от местни хора, че в южната част на Мали има разпръснати около 200 бараки с по 100-150 момичета и жени. Повечето от тях са възраст между 16 и 30 години. Била им е обещана работа в домове в Малайзия, но вместо това са принуждавани да проституират. „Те са държани в ужасни, робски условия„, каза Оках-Донли. „Те не могат да избягат, защото са държани в отдалечени места, като например навътре в гора„.

Тази съдба сполита хиляди жени и момичета от най-населената африканска държава, където 70 процента от 190-милионното население живее с по-малко от два долара на ден. Голяма част от тях достига Европа, а други са транспортирани в други части на Западна Африка, отбелязва „Ройтерс“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments