ОДМВР-Пловдив за събличаните в дискотека: Акцията е законна

0
104
Брифинг на ОДМВР-Пловдив
Брифинг на ОДМВР-Пловдив. Снимка: Ирина Шопова, БТА

От Областната дирекция на МВР в Пловдив дадоха обяснение защо са били съблечени клиентите на нощен клуб в града. По време на брифинг директорът старши комисар Васил Костадинов заяви, че операцията е била законна и няма превишаване на полицейските правомощия, въпреки че посетителите се оплакаха, че всичките 400 са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици.

Старши комисар Костадинов отбеляза, че е публична тайна, че в подобни заведения се разпространявали и употребявали наркотични вещества. По думите му заради това подходът и начинът на проверките в такива нощни заведения е различен от ежедневната полицейска дейност. Практиките били различни в зависимост от капацитета на заведението.

Срещу двама души и неизвестен извършител са били образувани досъдебни производства. По данни на хора, присъствали на място, е намерен грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама.

„Разбирам състоянието, в което са се озовали голяма част от посетителите на заведението. Но колегите са преценили, че това е правилният подход да се извърши проверка. Това, което ми докладваха, е че са били обособени 4 помещения – две за жени и две за мъже, където са извършвани проверките. Действително е имало такъв тип проверки, но те са били насочени към конкретни лица, за които е имало данни за престъпление“, заяви още той.

Директорът на ОДМВР-Пловдив разкри, че е имало оперативна информация за наркоразпространение в заведението, а начинът на провеждането на акцията е било субективно решение на ръководителя й.

Същевременно от ръководството на нощния клуб коментираха пред „NOVA“, че проверката е била тенденциозна и унизителна за всички посетители и ще подадат жалба в прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments