ОДМВР-Перник отчитат: Възникнали са 24 катастрофи повече този юли спрямо миналогодишния

0
33
Катастрофа
Катастрофа. Снимка: Искра.бг, Архив

В ОДМВР-Перник е създадена организация за завишен контрол по пътищата в региона в изпълнение на разпоредените мерки за противодействие на пътния травматизъм от вътрешния министър Иван Демерджиев. Стриктни ще бъдат проверките за недопускане на управление на моторни превозни средства /МПС/ от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват МПС. Ще се завиши контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

5346 са констатираните през юли нарушения при проверки на територията, обслужвана от ОДМВР- Перник. Най-много са нарушенията на скоростните режими4063. 2844 са водачите, които са шофирали със скорост до 30 км/час над максимално разрешената. С превишение между 31 и 40 км/час са засечени 1196 водачи. С камерите за контрол на скоростта са установени 23- ма, които са шофирали със скорост над 50 км/час от максимално позволената.

При проверки в областта полицейските служители са установени 25, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и 12 водачи, които са управлявали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Временно са отнети шофьорските книжки на 14 водачи, които са управлявали с алкохол над 0,5 промила, на 12 – след употреба на наркотични вещества и на 3, които са отказали да бъдат тествани с техническо средство или по друг начин. 11 са водачите, останали без шофьорски книжки временно след като са били установени да управляват автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Временно от движение през юли са спрени 31 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 36 пътни превозни средства.

През юли в областта са установени 24 неправоспособни шофьори. По време на проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 11 водачи. 385 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране, 274 са установените нарушения за неспазване на предимство, знаци и сигнали. 161 водачи и пътници са били без поставени обезопасителни колани или каски. 99 са управлявали технически неизправен автомобил, 243 са били с нередовни пътни документи, 41 са ползвали телефон по време на движение. 68 са установените нарушения на пешеходците.

59 са регистрираните пътнотранспортни произшествия през юли в област Перник. 11 от тях са тежки, загинали са двама, ранени са 13. Миналата година произшествията през юли са били с 24 по малко, ранените са били 6, двама са загубили живота си на пътя.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments