Министър Демерджиев разпореди: 13 мерки ще противодействат на пътния травматизъм

0
485
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: Министерство на туризма

13 мерки ще противодействат на пътния травматизъм. Те са били разпоредени от вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев. Един от основните приоритети на МВР, заявен от настоящото ръководство, е осигуряване на безопасността на движението по пътищата у нас.

Допълнителни полицейски сили, които са обучени, ще се включат в контрола по пътищата. Министър Демерджиев уточни, че става дума за около 8500 служители.

Като основен метод за превантивно въздействие и контрол се въвежда т.нар. „линеен подход“. Полицейски патрули, чрез придвижване в транспортния поток, ще следят за поведението на участниците в движението и за нарушения от всякакъв тип.

По разпореждане на министър Демерджиев се завишава контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и непълнолетни, както и шофьори, лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Ще се завиши контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

Той се надява, че с прилагането на мерките ще има по-малко пътни инциденти и това ще се усети. Комплексът от мерки е бил обсъден с ръководния състав на полицията на Националното съвещание, което се е провело още в петък.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments