Обявиха жива жена за мъртва, племенникът й говори с нея по телефона

0
71
Пациент
Снимка: Pixabay

В пловдивска болница обявиха жива жена за починала, сигнализира племенникът й Георги Георгиев. 80-годишната Еленка Иванова е била приета в пловдивската болница „Свети Георги” миналата седмица. Георги коментира пред „NOVA“:

Там й направиха бърз тест и установиха, че е положителен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация.”

Георгиев разказва, че след два дни от здравното заведение му съобщили, че леля му е починала. Той посочва, че не помни името на лекаря, който му е съобщил трагичната новина. Медикът му обяснил, че трябва да отида до болницата, за да получа личните й вещи за освобождаването и за аутопсия. Мъжът уточнява, че е взел нещата на Еленка и е започнал да урежда погребението й. Георги информира близките й, че тя е починала и допълва:

„На около 10 човека съобщих. Започнах да търся нейния телефон, за да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и реших да го прозвъня, за да не ровя. На второто позвъняване, леля ми отговори, при което останах потресен и в първия момент помислих, че съм объркал номера и някой друг ми вдига. Тя отсреща вика, ало, ало, Жоре, кажи леля. Аз тогава само я слушах, не можех нищо да кажа. И успях да я попитам, лелъо, как си.”

След като Георги се убеждава, че това е леля му, той иска обяснение от лекарите. Медиците са му отвърнали, че е станала грешка. Георгиев е подал и сигнал в полицията, оттам му отговарят:

Имало починала пациентка с това име, но не е леля ви. Явно са се дублирали първите имена.

От болницата са потвърдили, че объркването наистина е станало заради еднакви имена на две от пациентките. От здравното заведение посочват, че в същия ден е починала жена на име Еленка, но с друго презиме и фамилия, но дежурният лекар взел грешната документация. Ръководството на болницата му е потърсила дисциплинарна отговорност. От лечебното заведение обаче твърдят, че племенникът на Еленка се е държал агресивно и е ударил шамар на медик.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments