Обявиха кога ще връчат наградите от XXV Национално състезание по химия и опазване на околната среда, провеждащо се във Видин

0
221
Национално състезание по химия
Национално състезание по химия. Снимка: Община Видин

Зам.-областният управител на област Видин Ани Арутюнян официално откри XXV издание на Националното състезание по химия и опазване на околната среда, наречено „Тестови задачи за ученици в гимназиалните етапи“. Събитието започна в Драматичен театър „Владимир Трандафилов“ и включваше техническа конференция с ръководителите на отборите.

Сред официалните гости бяха Весислава Панджерова, държавен експерт по химия и опазване на околната среда, Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието – Видин, и заместник-кметът на общината Борислава Борисова.

„Убедена съм, че участниците ще се представят подобаващо и ще постигнат високи резултати в тази сложна учебна дисциплина. Техните успехи са наша гордост и доказателство, че в страната, и в частност в област Видин, растат и се обучават ученолюбиви, креативни и отговорни млади хора“, коментира заместник областният управител Арутюнян.

Състезанието привлече 95 участници от 9 области на страната, които се състезаваха в ОУ „Иван Вазов“. Събитието е организирано от Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието – Видин, и ОУ „Иван Вазов“.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени и наградите връчени на церемония на 14 април в Конферентната зала на хотел „Ровно“. По време на свободното си време участниците имат възможността да посетят безплатно различни исторически и културни забележителности във Видин, което допълнително обогатява тяхното преживяване по време на състезанието.

Форум във Видин: Какво ще е бъдещето на висшето образование в България?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments