Обвиняемият за смъртта на детето в Мездра остава за постоянно в ареста

0
306
Затвор
Снимка: Пиксабей

38-годишният Димитър Й., който е обвиняем за смъртта на 8-годишното дете в Мездра, остава за постоянно в ареста. Днес Районният съд в града постанови спрямо него да бъде взета най-тежката мярка – „задържане под стража„, предаде „24 часа“.

Обвинението е, че той е причинил смърт по непредпазливост. Това е станало като е съхранявал неправомерно законно притежаваните от него оръжия и муниции за тях.

Както Искра.бг ви съобщи тялото на детето беше намерено в петък около 17:00 часа, захвърлено на улицата, от жена, която е минавала в района. Тя е разпознала, че това е 8-годишният внук на ексдепутата Тома Томов и е отишла при неговите близки, за да им съобщи какво е видяла.

В обвинението на мъжа е записано, че той не е допускал и не е искал смъртта на момченцето, но я е причинил с неправилното съхранение на огнестрелното оръжие и боеприпасите в дома си в Мездра.

Днес съдът реши да го остави в ареста, за да осуети евентуалното му укриване или извършването на престъпление, както и за да не попречи на разследването.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments