Обвиняем за разпространение на екстази и канабис в Сапарева баня остава в ареста

0
727
Затвор, килия
Затвор. Снимка: Pixabay

Днес съдът уважи искането на Окръжна прокуратура–Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишния Д.М., обвинен за извършено от него престъпление, съобщават от правовото звено.

По водено досъдебно производство са извършени обиск, претърсване и изземване, разпитани са свидетели. Събрани са убедителни доказателства за съпричастността на Д.М. към престъплението.

Установено е, че на 13 януари в Сапарева баня обвиняемият незаконно държал наркотични вещества – канабис (марихуана) и екстази, в жилище и в джоба на якето си. Същия ден той разпространил канабис на ул. „Ягода“ в града, като продал 6,20 грама от този наркотик на 22-годишен мъж.

Престъплението, за което Д.М. е привлечен в качеството на обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

В съдебно заседание прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил изложи доводите си за наличие на обосновано предположение за авторството на деянието и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.

През юли 2021 г. на обвиняемия Д. М. е било определено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Извършеното от него престъпление на тази година е в изпитателен срок по предходното дело срещу него.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments