Община Варна получи от държавата Младежката площадка в Морската градина

0
107
Морска градина
Морска градина. Снимка: Община Варна

Министерският съвет предоставя за управление на Община Варна Младежката площадка в Морската градина. Имотът е публична държавна собственост и представлява терен с площ 1 590 кв/м и три сгради в него.

Още през януари тази година кметът Благомир Коцев обяви, че екипът му подготвя документи, с които иска от държавата достъп и впоследствие право на управление на имота, на който преди години функционираха нощни заведения. Към мястото вече два пъти са предявявани претенции от страна на предходната общинска администрация, но това не е дало резултат.

Към настоящия момент Младежката площадка е в окаяно състояние. Намеренията на Община Варна са да превърне мястото в кът за отдих, социални контакти и забавления на гражданите и гостите на града, като преди това бъде извършен основен ремонт на сградите и прилежащото пространство.

Общината планира да предостави свободен достъп за граждани след ремонта и безплатен вход за посетители за всички мероприятия, организирани на територията на Младежката площадка във Варна.

Концесионерът на летищата във Варна и Бургас увеличава размерът на таксите?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments