Община Ямбол: До 17 септември е срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

0
26
Избори
Избори. Снимка: Pixabay

До 17 септември включително избирателите имат възможността да подадат заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес и за гласуване с подвижна избирателна кутия за произвеждането на избори за Народно събрание на 2 октомври.

Когато гражданите имат постоянен и настоящ адрес в различни общини, се налага да подадат заявление, за да бъдат включени в избирателния списък по настоящ адрес. Вариантите за неговото депозиране са лично на място в Община Ямбол – Център за административно обслужване, на e-mail адрес: yambol@yambol.bg или на сайта на ГД ГРАО.

Избиратели с трайни увреждания, които не са в състояние да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, трябва саморъчно да подпишат заявление, което може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на органите по чл. 23, ал. 1 ИК по постоянен адрес.

Справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване може да се направи след 21 септември.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments