Община Варна: Утре започва рехабилитация на Аспаруховия мост

0
304
Аспарухов мост
Аспарухов мост. Снимка: Община Варна

От 08:00 часа утре сутрин започват ремонтните дейности по Аспаруховия мост във Варна. Дейностите ще стартират по източно платно (посока Бургас – Варна). Ще бъде въведена временна организация на движението, но пътното платно няма да се затваря изцяло.

За целта ще бъде въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, когато ще се работи по западното платно (посока Варна – Бургас). Това бе докладвано днес по време на оперативката при кмета на Варна Благомир Коцев.

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град. В район „Приморски“ около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците „Селиолу“, „Н. Геров“, „М. Лазаров“ и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район „Младост“ също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. „Вяра“. Една трета от рехабилитация в район „Вл. Варненчик“ също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. „Цар Освободител“, който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район „Одесос“.

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. „Княз Борис I“ преди кръговото на „Почивка“ (посока от курортните комплекси към центъра на Варна).

На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. „Янаки Богданов“. Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

ВМРО призова: Правителството да спре тормоза върху собствениците на стари коли

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments