Община Мездра с призив: Включите се в Националната кампания „Да изчистим България заедно“!

0
45
Да изчистим България заедно
Да изчистим България заедно. Снимка: Община Мездра

Община Мездра призовава местните жители и гости на града да се включат в Националната кампания „Да изчистим България заедно“!. От местната власт написаха:

„Уважаеми жители и гости на община Мездра, както вече Ви информирахме, за поредна година Община Мездра и Общинско предприятие „Чистота“ ще се присъединят към най-мащабната доброволческа инициатива у нас – Националната кампания „Да изчистим България заедно“, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.“

Да изчистим България заедно
Да изчистим България заедно. Снимка: Община Мездра

Денят на голямото почистване е 16 септември с начален час 09:30 часа. От Общината призоваха жителите и гостите на града и на съставните села, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми да вземат активно участие в почистването на обществените територии и на замърсените зони в населените места.

Районите, които са определени за почистване, са:

– старият път за с. Моравица,
– пътят за връх Косматица,
– градският парк в Мездра.

Раздаването на чували и ръкавици на заявилите желание да се включат в екологичната инициатива се извършва от служители в отдел „Устройство на територията, техническа инфраструктура и опазване на околната среда“ /УТТИООС/, стая №110 на Община Мездра.

„В деня на почистването – 16 септември, гражданите, които искат да се включат в кампанията, също ще имат възможност да получат необходимите чували и ръкавици от Оперативния дежурен по съвет. Събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за смет в града. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство“, подчертаха от местната власт.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments