Община и ученици засаждаха дървета в Асеновград

0
7
Засаждане
Засаждане. Снимка: Община Асеновград

Акция по засаждане на дървета се проведе в Асеновград. Тя беше инициирана от Отдел „Екология и околна среда“ в местната администрация и се състоя съвместно с ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, ПГ „Цар Иван Асен ІІ“, ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ и ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“ в града. Поводът за провеждане на инициативата е Международният ден на Земята, който традиционно се отбелязва на 22-ри април.

Началото на кампанията беше дадено със засаждане на два броя дървета кълбовидна каталпа – декоративен вид, подходящ за градска среда. Общо засадените такива днес са 20. Местата, на които се реализира идеята, са няколко: пред и зад Туристическия информационен център (от двете страни на паметника на Николай Хайтов и край реката), както и в зеленото пространство в близост до НЧ „Родолюбие“. Други пет броя липа ще бъдат засадени в квартал „Долни Воден“.

Целта на инициативата е екологичен принос за Асеновград, както и възпитателен и социален ефект за децата. Учениците, от своя страна, бяха много ентусиазирани и щастливи, че ще допринесат за красотата и чистия въздух в града, като засадят дръвчета. Младите хора призоваха всички граждани да последват техния пример.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments