Образователният министър: До септември ще се гони 70% ваксинирани учители

0
862
Ваксинация
Снимка: Wikimedia commons

До септември ще се гони 70% имунизирани преподаватели, заяви образователният министър Николай Денков. Той посочи, че интересът към ваксините срещу COVID-19 сред учителите е доста голям. Това е станало ясно при проведени срещи с преподаватели и директори в цяла България. Денков коментира пред „NOVA“:

„Във Варна около 500 учители поискаха пункт за тях, за да се ваксинират. Надявам се, че те ще разберат, че това е важно за тях, за техния живот.“

Образователният министър изрази надежда, че ще е добре да не се стига до дистанционно начало на учебната година. Той препоръчва да има максимално присъствено обучение на учениците.

Николай Денков отбеляза, че са много важни приоритети за бъдещото правителство. Той обяви, че ако начело на финансовото министерство е Асен Василев може и да участва, защото с него имат съвпадение във възгледите. По думите му не става въпрос само за заплатите на учителите, а и за извънкласните дейности, наемаме на повече медиатори и педагогически специалисти. Денков каза:

Много е важно хората, които гласуват да имат достатъчно знания, отговорност и трябва да се престане с купуването на гласове, защото това е един от начините за коректно гласуване.“

Образователният министър обяви, че в сайта на министерството ще публикуват въпросите, които най-често се задават, както и отговорите на специалистите за предстоящата ваксинация на училищния персонал.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments