Обръщение от Вълчо Чолаков по повод Трети март

0
191
Вълчо Чолаков
Вълчо Чолаков. Снимка: Областна администрация Бургас

Областният управител на бургаска област Вълчо Чолаков направи обръщение по повод Националния празник на България – Трети март:

„Уважаеми дами и господа,

Честит празник. Трети март – краят на един тежък период за народа ни. Начало на нов живот и нови надежди. Символ на вярата, на несломимия дух. Край на един подвиг, чийто път е застрашително опасен, извиващ се сред планини и гори, сред студ и парещо слънце. Път, по който четници оставят уморени и горди следи. Път, който води до Шипка, до върха на мечтата на народа ни за свобода.

Днес сме благодарни на всички онези мъже и жени, посветили живота си на свободата на България. Онези, чийто последен марш е бил с посока вечността. Да имаме памет, да бъдем признателни, горди и отговорни към делото на предците ни е най-малкото, което ние, тук и сега, сме длъжни да направим. Днес каузата ни е да се научим да ценим свободата, да загърбим безсмисленото противопоставяне и да се съсредоточим върху истински важните неща за всички нас. Надявам се да намерим сили, разум и смисъл, за да го направим. Желая на всички здраве и успехи.

Посрещнете празника със самочувствие за това, което сме и вяра в това, което заедно можем да постигнем в бъдеще.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments