Обръщение на един гражданин

0
102
Обръщение на един гражданин
Снимката е илюстративна. Източник: Пиксабей

ДО КАНДИДАТИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ВЪВ ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми г-жи/г-да,

Целта на настоящото ми обръщение е да Ви запозная с някои мисли и разсъждения на политиците, които няма да чуете директно от тях.

На първо място, въпреки че всеки декларира, че не се влияе от общественото мнение, това не е така. Общественото мнение е важен фактор за всеки индивид, който е политически ангажиран.

На следващо място, всички носим маски, които рядко сваляме и то само в най-тесен кръг съмишленици. Публично твърдим, че се водим от благородни мотиви и стремеж да помогнем на народа, но истината е, че желаем да се облагодетелстваме чрез привличане на по-голям брой гласоподаватели. Даваме вид на възпитани и достойни в желанието си да Ви заблудим. Обръщаме се към Вас с учтивата форма, но реално не Ви уважаваме. Единствените виновни да не се осъществят изборните ни желания сме си ние самите, но естествено ще обвиним простия българин, който гласува неразумно.

Известно ни е, че няма да бъдем харесвани от всички Вас, но много ни се иска да е така. Никога не изпълняваме това, което предизборно сме обещали и ни най-малко не се срамуваме от това. Завиждаме тайно на по-успелите от нас, но разбира се публично просто се стремим да омаловажим техните успехи, за да блеснем. Слабо се вълнуваме и от международната ситуация в момента, но всички се изказваме умно по всякакви теми, вкл. по сирийския конфликт и т.н., но истината е, че това си остава единствено техен вътрешен проблем, въпреки лицемерно изявената ни съпричастност.

Винаги разполагаме със скрити козове, с които да дискредитираме политическите си опоненти. В листите за кандидати за общински съветници не следва да фигурират престъпници, но се оказва, че те имат доста сериозен брой поддръжници, така че престъпниците са ни нужни и заемат избираеми места в листите. Гласоподавателите обичат да гледат „честните“ лица и „сините“ очи на политиците и да им се доверяват, като смятат, че ще осъществят мечтите им за добро бъдеще. Затова някои от политиците се правят на идиоти, когато такова е общественото търсене. Оттам и народната мъдрост:

„Докато има овце, ще има и пастири!“

Всеки политик има цена и може да бъде купен, и се стреми да си определи възможно най-високата такава. Което не се постига с пари, се постига с много пари – изпробвано и гарантирано. Едни носят етикет с цена 500 лева, други – 5000 лева, трети – 5 000 000 лева. В случай, че не вярвате, опитайте да предложите на някого 5 000 000 и се убедете сами какво ще последва.

Ние не смятаме за престъпление изборната търговия с гласове, а просто се стремим да не попаднем под ударите на закона. Често подправяме изборния вот, тъй като не вярваме в здравия разум на българския електорат и не трябва да го оставяме да взема самостоятелни решения.

Уважаеми дами и господа, горното изложение не почива на действителни факти и личности – това са си мои фантазии. Аз самият вярвам, че всички политици са честни и морални. В случай, че някой се е припознал в моите герои, това си е негов проблем. Затова съм посочил името си като автор на публикацията, в случай че някой желае да предяви съдебен иск против мен, въпреки че за Фейсбук профила си съм използвал псевдоним.

В заключение се обръщам към избирателите: дали ще упражните правото си на глас или не – не е от значение. В крайна сметка съставът на общинския съвет ще бъде попълнен и ще си получават редовно заплатите, а при повече късмет – и други бонуси под формата на подкупи.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от