Оборотите в търговията на дребно продължават да растат

0
17
Пари
Пари. Снимка: Pixabay

Оборотите в търговията на дребно продължават да растат. През ноември 2023 година се наблюдава ръст с 0.5% спрямо предходния месец, а на годишна база повишението е с 3.2 на сто

През ноември 2023 г. е регистрирано увеличение на оборота при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали – с 2.4%, и при хранителните стоки, напитки и тютюневи изделия – с 1.2%, докато при автомобилните горива и смазочните материали се наблюдава намаление – с 3.5%.

В сектора по-значително нарастване е отчетено при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 6.2%. При компютърната и комуникационна техника и други потребителски стоки се забелязва понижение – с 1.1%.

През ноември 2023 г. в сравнение със същия месец на 2022 г. се наблюдава увеличение на оборота в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 9.0%) и с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.7%). Понижение е регистрирано при автомобилните горива и смазочните материали (с 3.0%).

По-съществено нарастване е отчетено в търговията на дребно с разнообразни стоки – с 8.4%, чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 5.0%, и с компютърна и комуникационна техника и други потребителски стоки – с 4.0%.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments