Област Видин се възстановява от снощната буря, но се задава нова

0
536
Наводнение в град Дунавци
Наводнение в град Дунавци. Снимка: Община Видин, архив

Област Видин се възстановява от снощната буря с ураганен вятър, която причини щети в няколко общини. Ситуацията там днес се нормализира стана ясно от обобщената информация, подадена от институциите и общинските администрации.

Междувременно от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обявиха жълт код за локални гръмотевични бури, градушки и валежи в област Видин и в Северозападна България и за днес.

Във Видин, Белоградчик, Бойница, Брегово, Грамада, Кула, Макреш и Чупрене общинските екипи са отстранявали на терен паднали клони и дървета, които не са нанесли материални щети на сгради и пътна инфраструктура. Частични повреди на покриви на жилищни и общински сгради има на територията на общините Димово, Ново село и Ружинци. Падналите дървета са отстранени с ресурси на общинските администрации.

Към 15.00 часа са регистрирани множество аварии по електропреносната мрежа – средно и ниско напрежение. С прекъснато електрозахранване са пет населени места в община Видин.

Локални аварии засягащи единични абонати има в различни населени места на територията на общините Видин, Бойница, Димово, Белоградчик, Чупрене и Ружинци. Всички налични екипи са на терен и се работи по отстраняване на авариите, като работата ще продължи без прекъсване до възстановяване на електроподаването.

Без вода са селата Дреновец, Тополовец и Динково, община Ружинци, поради авария на водопровод в с. Дреновец, която в момента се отстранява. С прекъснато електроподаване са помпени станции – Въртоп (захранва селата Въртоп и Гайтанци), Срацимир, Синаговци, Дражинци (захранва селата Дражинци и Бело поле).

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments