Ню Йорк Таймс: Дойче Банк няма да прави бъдещ бизнес с Тръмп

0
78
Президент Доналд Тръмп
Снимка: Donald J. Trump, Facebook

В бъдеще Дойче Банк няма да прави бизнес с американския президент Доналд Тръмп или неговите компании след смъртоносното нападение на неговите поддръжници на Капитолия в САЩ, съобщава “Ню Йорк таймс”, цитиран от “Агенция Ройтерс”.

Дойче Банк е най-важният кредитор на Тръмп, с около 340 милиона долара заеми, отпуснати на организацията към Тръмп, чадърната група на президента, която в момента се наблюдава от двамата му синове. “Ню Йорк Таймс” цитира човек, запознат с мисленето на банката.

Говорител на Дойче Банк отказа да коментира информацията във вторник. Организацията на Тръмп не отговори веднага на имейл, който потърси коментар по случая извън нормалното работно време, а пресслужбата на Белия дом не отговори на телефонно обаждане. Кристиана Райли, ръководител на американските операции на банката, осъди насилието през изминалата седмица в своя публикация в LinkedIn. Тя написа:

“Гордеем се с нашата конституция и отстояваме тези, които се стремят да я поддържат, за да се гарантира, че волята на хората се спазва и се осъществява мирен преход на властта.”

“Ройтерс” съобщи през ноември, че Дойче Банк търси начини да прекрати отношенията си с Тръмп след изборите в САЩ, тъй като вече се уморява от негативната публичност, произтичаща от връзките им.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments