Нови ограничения влизат в сила в редица области у нас от следващата седмица

0
717
Заведение
Заведение. Снимка: Pixabay, Архив

Нови ограничения влизат в сила в редица области у нас от следващата седмица. Причината за налагането на новите мерки е ръстът на заболеваемостта от коронавирусна инфекция.

Така например от утре в област Пловдив обектите на закрито, за които се изисква „Зелен сертификат“, вече ще могат да работят само на половината от своя капацитет, предаде „БНР“. Освен това се въвежда и работно време за заведения, казина, игрални зали. То ще бъде от 05:00 до 22:00 часа.

В Бургас пък непълнолените няма да могат да посещават заведения и търговски центрове без свой настойник.

Подобно ограничение се въвежда и в областите Силистра и Добрич, като то ще бъде за подрастващите, но ще важи след 22:00 часа. То също ще бъде в сила до 6 февруари.

Както Искра.бг ви съобщи в Перник пък за учениците се въвежда вечерен час. Те нямат право вече да бъдат навън след 20:00 часа. Това ще бъде възможно само ако са със свой родител или придружител.

От утре в Благоевград пък ще бъдат затворени пенсионерските клубове и образователните центрове. В същото време заведенията ще продължат да работят, без да им бъдат налагани ограничения.

От 31 януари врати затварят детските градини в Силистра. Същата тежка мярка ще бъде наложена и в Айтос, но до 7 февруари.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments