Нови комбинирани съоръжения за игра бяха поставени на две детски площадки в Разград

0
150
Детска площадка
Детска площадка. Снимка: Община Разград

Нови комбинирани съоръжения за игра са били поставени на две детски площадки в Разград, съобщиха от местната управа. От тях в края на октомври са били демонтирани амортизирани такива. 

Новите комбинирани детски съоръжения са изработени от фирма от Провадия, нейни служители със съдействието на работници от ОП ”Паркстрой” са монтирали жълто-зелените игрови елементи.

Първото съоръжение е било поставено във вътрешния двор на жк „Васил Левски” до блок „Черно море” в Разград, а второто – до блок „Чавдар” на ул. „Св. Климент”. Заместник-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на монтажа на второто съоръжение.

И двете съоръжения са за деца на възраст от 3 до 12 години. Високата част е с форма на къщичка, имат спираловидна и обикновена пързалка. Подходите са различни – и двете съоръжения имат стена за катерене. Едното има и стълба без парапет, а другото – стълба с парапет, чието първо стъпало е по-високо, за да нямат достъп деца, по-малки от възрастта, за която е предназначено съоръжението – 3-12 години.

Предстои обновяване и на още една площадка – между улиците „Симеон“, „Искър“, „Марица“ и бул. „България“. Тя ще е за най-малките – за деца до 3 години, на нея ще има нова люлка, комбинирано съоръжение и пейка, ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка.

Амбицията на ръководството на Община Разград е поетапно, съобразно финансовия ресурс, да бъдат обновени съоръженията за игра на малките жители на областния град. Това се извършва след обход на детските площадки и опис на опасните амортизирани съоръжения. След последния такъв оглед е установено, че най-необходимо е обновяването на тези три детски площадки. По-рано през годината бяха обновени детски площадки в района на блок „Морави“, до МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и до блок 12 в жк „Орел“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments