Нови чатове: Бобоков иска от Узунов помилване на осъден за данъчни престъпления

0
194
Снимка: Специализирана прокуратура
Снимка: Специализирана прокуратура

Продължават да излизат нови чатове, които показват кореспонденцията между бизнесмена Пламен Бобоов и секретарят на президента Пламен Узунов. В тях се вижда какви услуги иска Бобоков от Узунов, а прокуратурата ги окачествява като търговия с влияние.
.

На различни дати през месец април и месец май 2020-та година Бобоков обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

Направен е анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията. Така се стига до извода, че вероятно инициалите „Pepi- Ro“ се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления. Решението е на румънски съд и гласи на 6 години лишаване от свобода. Изтърпяващия присъдата понастоящем е в Затвора в град София.

На 07 април тази година „Pepi- Ro“ изпраща на П.Б. снимка на писмо, адресирано до президент на Република България. То е от Демократичен съюз на българите в Румъния. В него се иска помилване на българския гражданин П.З.Н.

На 16 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на Бобоков информация, отнасяща се до неговото пребиваване и осъждане в Румъния, включително направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща съобщенията на „Prezident-Pl. Uzunov“, който от своя страна отговаря следното: „Ок. Поздрави!“

На 28 април тази година в 15:04 часа „Pepi- Ro“ отправя до Бобоков следното запитване:

Има ли някакъв резултат по моя въпрос?

В 16:34 часа е регистриран разговор между Бобоков и „Prezident-Pl. Uzunov“, след което в 16.36 часа първият изпраща на „Pepi- Ro“ съобщение със следното съдържание:

Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!

На 11-ти май 2020 година “Pepi- Ro” изпраща на Бобоков снимка със съдържание на чужд език, касаещо решение на румънските съдебни власти. На 12-ти май  в 12:10 часа Бобоков препраща снимката на „Prezident-Pl. Uzunov“. В 12.13 ч. П.Б. пише на „Pepi- Ro” съобщение със следното съдържание:

Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!

На 20-ти май 2020-та година „Pepi- Ro“ в съобщение до Бобоков отново отправя запитване:

Има ли някакъв резултат от комисията?

На него получателят отговаря:

„Не още! Действай с превода!“.

Снимки: Специализирана прокуратура

Специализирана прокуратура е изискала официална справка от началника на Затвора в столицата. Установило се, че П.З.Н. е задържан в България през месец ноември 2018-та година, във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния.

Тя е била издадена през 2014-та година заради постановена присъда от 6 години лишаване от свобода за данъчни престъпления.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments