Нова сноуборд зона бе открита на Витоша

0
37
Сноубордист
Сноубордист. Снимка: СО

През изминалия уикенд бе открита нова сноуборд зона на Витоша, съобщават от Столична община /СО/.

В местността „Меча поляна“ край хижа Алеко, с богата програма от интересни събития и състезания, бе даден стартът на „Витоша сноупарк“. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен стил включва общо 7 уредарейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии – една по-лесна и една за по-напредналите.

Паркът ще работи всеки ден от 10:00 до 15:00 часа до края на сезона в зависимост от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от отделна карта само за зоната на „Меча поляна“ и обслужващото парка съоръжение на цена от 20 лева за цял ден. Плановете са паркът да продължи да се развива и да стане традиция през следващите години.

Междувременно в горната част на писта Витошко лале 1, с финал отново на „Меча поляна“ се състоя състезанието по сноуборд крос „Купа Блейд“, с основен организатор българската звезда в дисциплината Александра Жекова.

В състезанието се включиха клубове и състезатели от цяла България, а посетителите на Витоша можеха да наблюдават атрактивната надпревара директно возейки се на лифта. Силният снеговалеж, мъглата и вятърът не бяха пречка за тренировките и стартовете на ентусиазираните сноубордисти. Очаквано златото в бордъркроса при жените грабна Александра Жекова от „Блейд“, а при мъжете най-бърз бе Валeнтин Миладинов от „Бордрайдър“. Призьорите в отделните възрастови групи получиха много награди.

Покрай състезанията на най-добрите, се състоя още едно интересно събитие за най-малките – иновативно сноуборд обучение в специално обособен „Burton Riglet Park” за първи път на Витоша.

Риглет системата за обучение е една от най-популярните и развиващи се през последните години в световен мащаб и дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем крехка детска възраст – необходимо е детето да може да ходи стабилно и вече е готово за забавления в парка.

Зоната включва разнообразни уреди и елементи, по които малчуганите развиват уменията си за баланс и двигателната си култура. Преминавайки през специално оформени бабуни и виражи, децата чрез игри и забавления научават важни похвати за карането на сноуборд и въобще за зимните спортове.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments