Нормализира се пътната обстановка след падналия сняг, проблеми има в Североизточна България

0
97
Лъчезар Близнаков
Снимка: МВР

Нормализира се пътната обстановка в страната след падналия сняг. Това съобщиха на брифинг от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата.

Известни усложнения има на територията на Североизточна България поради снеговалеж и силни пориви на вятъра. Пътищата се затварят периодично за почистване. Всички проходи са проходими. Наблюдава се рязък спад на движението на леки автомобили по републиканската пътна мрежа. За сметка на това, се е увеличил товарният трафик.

За изминалото денонощие няма загинали и ранени при пътно-транспортни произшествия, уточни инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата. Той отново апелира гражданите да не предприемат пътуване, освен при крайна необходимост и да се съобразяват с актуалната пътна обстановка.

Във връзка с изградените в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването КПП по областните градове, от „Пътна полиция“ припомниха, че пътувания се осъществяват само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Бланка на декларацията, с която трябва да са снабдени гражданите, е публикувана на сайта на МВР www.mvr.bg. Тези, които пътуват по работа, могат да го удостоверят със служебна бележка от работодател. Обезпечено е приоритетното пропускане на товарни автомобили за доставка на хранителни продукти и лекарства, както и на автомобили на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества.

От „Пътна полиция“ благодариха на гражданите за това, че се отнасят с разбиране към въведените противоепидемични мерки. Те са в сила от няколко дни и целта им е да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments