НОИ: Изплащането на пенсиите започва на 7 юни, още близо 3500 души с ваксинационна добавка

0
3
Пенсия
Снимка: pixabay

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юни т.г. започва на 7 юни и ще продължи до 20 юни. То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите. Преводите на юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни.

Отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „COVID добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Неполучената и през май еднократна великденска добавка от 70 лв. /отнасяща се за април/, лицата трябва да поискат от териториалното поделение на Националния осигурителен институт /НОИ/, което изплаща пенсията.

От 1 юни започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през април 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 3493 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 752 315 души.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments