Николай Иванов: В дискусиите по пътна безопасност винаги е липсвало Министерството на финансите

0
15
Път
Път. Снимка: МРРБ

В дискусиите по пътна безопасност винаги е липсвало Министерството на финансите. Това мнение изрази пред председателят на браншовата асоциация „Пътна безопасност“ Николай Иванов. Той подчерта, че през годините се е говорело високопарно и са се издигали лозунги, както и са се приемали европейски стратегии. Събирали са се и отговорните министерства, както и комисии и дори премиерът. Чували са се и експертизи, предаде „БТА“.

Сегашните управляващи очертаха като свои основни приоритети да има нулева толерантност към водачите, които са пияни и дрогирани, както и децата в автомобилите да бъдат обезопасени. Те се обявиха още за по-високо качество на пътните настилки и по-засилен контрол.

Зам.-министърът на транспорта и съобщенията Стоян Новаков коментира, че приоритет на неговото ведомство било трафикът да се управлява по начин, по който конфликтните точки да бъдат сведени до минимум. По този начин ще бъдат намалени и предпоставките за възникване на инциденти. Абсолютно същото посочи и зам.-министърът на електронното управление Александър Йоловски.

От своя страна зам.-министърът на регионалното развитие Явор Пенчев обяви като приоритет изграждането на нова инфраструктура, както и поддръжката и ремонтите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments