Николай Денков: И Радев, и Петков искат най-доброто за България, но се разминават как

0
9
Проф. Николай Денков
Проф. Николай Денков. Снимка: Министерство на образованието и науката

Министърът на образованието и науката в оставка Николай Денков коментира пред „bTV“, че познава добре и президента Румен Радев, и премиера в оставка Кирил Петков. Според него и двамата се опитват да направят най-доброто за страната, но се разминават за начина, по който това може да бъде постигнато.

По въпроса защо не е бил поканен в служебното правителство той посочи, че не е имало вариант това да се случи, защото е в ръководството на „Продължаваме промяната“ /ПП/. Самият Денков беше служебен министър на образованието в преходните два кабинета, назначени от Радев.

Министърът счита още, че служебното правителство, което е било представено днес, е балансирано и е търсено експертното начало. Що се отнася до образователното ведомство той го оставял в много добро състояние на Сашо Пенков. Ако се осигуряла приемственост, то 15 септември щял да бъде посрещнат по подходящия за това начин. Именно това била основната задача на Пенков през следващите няколко месеца.

Денков е на мнение, че през новата учебна година вероятността учениците да преминат отново към онлайн обучение заради коронавируса е по-малка. Причината била, че новите варианти били много по-щадящи и освен това имало нови критерии, които предвиждали това да се случи, само при заплаха за живота и здравето на самите деца.

Денков посочи още, че е горд с това, което са успели да направят през този кратък период от време. Той благодари за това на своите колеги от министерството.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments