Ничиите деца: Нека да помогнем на Огнян Михайлов да се реализира

0
280
Национално сдружение на сираците в България
Национално сдружение на сираците в България. Снимка: Фейсбук

Къде отиват ничиите деца като Огнян Михайлов, отгледани в социалните институции в страната, които нямат дом, нямат близки и родинини и тепърва им предстои да се сблъскат с живота? Въпрос, който е важно да бъде зададен преди напускането им на социалния център, за да могат тези младежи и девойки да имат успешен старт в самостоятелния си начин на живот. 

Стотици са примерите през годините на неуспелите момичета и момчета, които нямат късмета да се реализират пълноценно. Националното сдружение на сираците в България в лицето на председателя на Сдружението Слави Михайлов води интензивни разговори с ръководителите на Центрове за настаняване от семеен тип, които тепърва ще трябва да изпратят възпитаници от ръководените от тях звена.

Такъв е и примерът на 19-годишния Огнян Михайлов от ЦНСТ „Слънце“ в Каспичан. През май възпитаникът на СУ „Панайот Волов“ ще завърши средното си образование и ще трябва да напусне социалната институция.

Огнян има желание да изкара шофьорски курсове, които биха му дали преимущество в търсенето на професионално развитие занапред. Момчето силно се надява да остане в своя град, където са и неговите по-малки брат и сестра, също настанени в дома, към които 19-годишният батко е силно привързан.

В обръщението си към всички, способни да съдействат, Слави Михайлов започва така:

„Добри хора, тук е моментът да Ви помоля горещо заедно да се обединим и да помогнем на един младеж да има ясен път в самостоятелния му начин на живота, на първо време със средства необходими за започването на шофьорски курс на младежа сега, още докато е в социалния център.“

Апелът е и към общината, която би могла да сътрудничи за осигуряването на общинско жилище, където да живее Огнян. Плановете са евентуално след дипломирането си, той да започне работа в предприятие за производство на фаянс, за да може да посреща месечните си нужди.

Всеки, който може да помогне със средства, може да се свърже лично с директорката на Центъра г-жа Виолета Иванова на телефон: 0895 706 040.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments